Vakuuttamisen asiantuntija Rh-optimointi kilpailuttaa yritysvakuutukset puolestasi

Jo vuosi sitten Kyösti Kautto ideoi paikallista näkyvyyttä Vuoden Yrittäjä -juhlaan. Tänä vuonna 2018 se oli mahdollista, ja osuikin sopivasti kohokohdaksi yrityksen 15-vuotisjuhlavuoteen. Kyöstin toiveena ja suunnitelmana on aina ollut kannustaa yrittäjiä paikallisen yhteistyön lisäämiseen.

 

Työkseen Kyösti Kautto kilpailuttaa vakuutuksia. Vakuutuksia tulisi säännöllisin väliajoin tarkastella ja tarvittaessa kilpailuttaa, mutta itse tehden se voi olla vaikeaa, koska vakuutusten sisältöä ei välttämättä pysty itse vertailemaan. Aina kallein ja laajin vakuutus ei ole paras – edullisempi ja suppeampi vakuutuskin voi riittää, kunhan merkittävät riskit on katettu.

 

Ylöjärveläinen Rh-optimointi Oy on Finanssivalvonnan auktorisoima ja rekisteröity vakuutusmeklariyritys, joka tarjoaa yrityksille asiantuntemusta vakuutusten kilpailuttamiseen ja vakuutussisältöjen optimoimiseen. Rh-optimoinnin toimitusjohtajan Kyösti Kauton mielestä vakuutukset ja niiden kilpailuttaminen on mielenkiintoinen ala.
– Meidän yritysideamme on saada yrityksen nykyiseen turvaan verrokkitarjoukset ja me vastaamme siitä, että kilpailuttamisessa on vertailtu samoja asioita. Asiakkaalla on usein korkea kynnys vakuutusyhtiön vaihtamiseen, mutta me teemme siitä helpompaa. Tosin vaihtaminen ei ole tavoitteemme – yli puolessa projekteissamme nykyinen yhtiö on valmis kilpailukykyiseen hintaan.

 

Aina asiakkaan etu edellä

Rh-optimoinnilla on yli miljoonan euron lakisääteinen vastuuvakuutus varmistamassa, ettei asiakas kärsi yrityksen mahdollisesta virheestä aiheutuneesta taloudellisesta vahingosta asiakkaalle. Rh-optimoinnin asiakkaat ovat sekä projektiasiakkaita että ns. hoitoasiakkaita. Suuri osa asiakkaista on käyttänyt palvelua toistuvasti. – Olemme aina yrittäjän puolella käyttäen alueellisia vakuutusyhtiökumppaneita paikalliset ominaispiirteet huomioiden. Meillä on hyvät suhteet jokaiseen vakuutusyhtiöön. Toimivasta yhteistyöstä hyötyy jokainen osapuoli. – Vakuutusten tarkastamisessa ja kilpailuttamisessa on taloudellisesti vain voitettavaa samalla kun riskit tulevat tiedostettua. Asiakas päättää, tekeekö suosittelemamme muutokset
vai ei, Kyösti Kautto sanoo.

 

15 vuotta yrittäjien asialla

Tänä vuonna 15 vuotta täyttänyt Rh-optimointi toimii pääasiassa pk-yritysten edunvalvojana vakuutusasioissa. Muutama projekti pörssiyhtiöissäkin on tehty. Asiakkaina on yrityksiä eri puolilta Suomea. Kyösti Kauton mielestä hänen yrittäjätaipaleestaan tekee mielenkiintoisen erilaiset asiakkaat ja toimialat sekä vakuuttamisen omaleimainen haasteellisuus. Hän hoitaa asiakkaita tunnollisesti ja yrittäjälle ominaisella tavalla. Häntä naurattaa muisto Kurussa kesken katiskan noston tulleesta puhelusta, jossa asiakas kertoi ulkomailla varastetusta ajoneuvosta. – Taisi kalansaalis jäädä sillä kertaa järveen, mutta asiakkaan ongelma saatiin ratkaistua! Usein vakuutusten kattavuudesta syntyy legendoja, mutta todellisuudessa tarinasta jää jotain oleellista kertomatta. Suurin osa vakuutuskorvausasioista päättyy hyvin. Usein asiakas ottaa yhteyttä Rh-optimointiin heti vahingon sattuessa ja saa vinkkejä, miten asia esitetään vakuutusyhtiölle.

  
TEKSTI: LIISA PÄIVÄRINTA JA EILA LOKKA